Skip to main content

Etsin yrittäjiä, jotka kertoisivat oman yrityksensä koronatarinan!

Nyt lähtee! Oletko mukana?    

Olen kokoamassa kirjaa koronan vaikutuksista varsinaissuomalaisiin pk-yrityksiin ja meihin yrittäjiin. Onko korona vaikuttanut sinun yritykseesi? Kerrotaan yhdessä suomalaisten pienyrittäjien tarinat! Päättäjät ja palkansaajat eivät aina ymmärrä meidän yrittäjien arkea koronan keskellä. Kerrotaan se nyt heille. Samalla saamme vertaistukea toisistamme, ylä- ja alamäissä.

Kuuluuko yrityksesi:
1) haasteellisimmassa tilanteessa oleviin: konkurssi, yrityssaneeraus, yritystoiminta tauolla
2) sitkeisiin sinnittelijöihin: kulut kuriin, lomautukset päälle, ostot minimiin
3) yritystoiminnan uudistajiin: uudet tuotteet, palvelut ja käytänteet pelastaneet
4) menestystarinoihin: liikevaihto kasvoi/kasvaa koronan vaikutuksesta.

Kirjoitatko tarinasi minulle? Ammattilaistason tekstiä en odota/halua, vaan kertomus omin sanoin yrittäjän arjesta korona-aikaan.

Kirjoitusohjeet saat lähettämällä minulle tae bo results sähköpostia johanna@loistosaari.fi
Kirjoitusten deadline on 18.12.2020.

Kenen toisen yrittäjän koronatarina sopisi kirjaan? Tunnetko yrittäjää, jolla olisi sopiva tarina kerrottavana? Vinkkaa nimi minulle, niin olen häneen yhteydessä. Kiitos ♥

Mistä tämä sai alkunsa?

Kirjoitin lokakuussa 2020 kolumnin paikallislehteen yrittäjäyhdistyksen kirjoitusvuorolla. Aihe oli vapaa. Päädyin kertomaan toisen yritykseni, Painolan, koronatarinan.

Mielestäni NPP Bodybuilding maailma kaipaa esimerkkejä meistä pienistä, miten pärjätään. Tsemppiä kaikille yrittäjille! Kertokaa omaa tarinaa – vaikka se ei (vielä) olisikaan selviytymistarina. ❤

Tässä lokakuinen kirjoitukseni – laajempi versio luvassa kirjaan:

****************

Perjantai 13. päivä maaliskuuta 2020.
Voisin sanoa, että tästä se alkoi Painolassa. Loppukuun liikevaihto miinus 90%. Seuraavat kuukaudet miinus 50%. Henkilökunnan kanssa istutaan kahvipöydän ääressä ja keskustellaan sekä maailmantilanteesta että meidän yrityksen työmäärästä. Moni sanoo, että anna lomautuslappu, haluamme että syksyllä on vielä työpaikka.

Me kaikki, työntekijät ja yrittäjät, puhallamme yhteen hiileen ja sovimme paikallisesti toimenpiteistä meidän yrityksessä. Huhtikuussa pidetään tuntipankkiin kertyneet tunnit ja tulevan kesän lomaltapaluurahoja vapaana. Toukokuussa alkavat lomautukset. Ensimmäiset minun 15 vuoden yrittäjähistorian aikana. Osa-aikalomautukset jatkuvat kesänkin jälkeen. Ei tunnu hyvältä, mutta työpaikat on säilytettävä. Ne säilyvät vain jos saadaan nopeasti tasapainotettua yrityksen tulot ja menot eli kiinteät kulut sakkaavien tulojen tasolle.

Kesäkuussa alkaa hakemusrumba: Business Finland, kustannustuki… Yritän parhaani mukaan levittää tietoa ja auttaa yrittäjäystäviä hakemusten täyttämisessä. Sydäntä särkee tuttujen yritysten lopettamispäätökset ja konkurssi-ilmoitukset. Joillakin liikevaihto pyöreä nolla.

Miten voimme auttaa? Puhalletaan yhteen hiileen ja kulutetaan rahamme paikallisesti. Käytä ja osta kaarinalaista sekä lähikuntien tuotteita ja palveluja.

Ilokseni voin kertoa, että meidän yrityksessä on saatu tasapainotettua tilanne ja olemme olleetkin koko ajan auki normaalisti. Mitkä ovat olleet meidän yrityksen pelastajat? Hyvin hoidettu yritys, menestyneet aikaisemmat vuodet, asiakkaiden jakaantuminen eri aloille ja sektoreille, nopea reagointi, ymmärtävä ja joustava henkilöstö.

Olen iloinen henkilökunnastani, asiakkaistamme, töistä, uusista opituista asioista kuten digiharppauksesta ja yrityksemme uusista liiketoiminta-alueista, arvojärjestyksen muuttumisesta, ihmisistä, arjesta. Nautin taas pienemmistä asioista. Luotan tulevaan. Kaikki järjestyy. Tehdään yhdessä töitä sen eteen.

Suurella sydämellä
Johanna Saarinen
yrittäjä Loistosaari Oy:ssä ja painotalo Painolassa
Kaarinan Piispanristillä
Kaarinan positiivisin yrittäjä vm 2015