Skip to main content
MITÄ
hampaiden valkaisussa
KOSKA
maaliskuussa 2018
EUR
339 €
PARASTA
syy HYMYILLÄ

Kokemuksia hampaiden valkaisusta: miksi valkaisen hampaitani?

Minulla on kestävä ja keltainen hammaslaatu. Hyvää siinä on, että reikiä ei tule helposti. Harmittavaista on keltainen väri. Aloitin 1.1.2014 Kaarinan Yrittäjien puheenjohtajana ja tämän myötä kuvani näkyi eri median kanavissa. Kuvissa näkyvät keltaiset hampaani vaivasivat minua. Tuskin kukaan muu kiinnitti niihin huomiota. Kun huomasin lopettaneeni hymyilemisen ainakin niin että hampaat näkyvät, päätin tehdä asialle jotain.

Ensimmäisen suuhygienistillä tehdyn hampaidenvalkaisun teetin vuonna 2014. Valkaisua jatkettiin kotivalkaisuliuskoilla. Hampaiden väri vaaleni noin 10 astetta. Olin todella tyytyväinen tuloksiin. Olen ylläpitänyt tuloksia sekä kotivalkaisuliuskoin että suuhygienistin tekemillä valkaisuilla.

Hampaiden puhdistukset ja valkaisut olen vuosien ajan tehnyt Centraldentin Kaarinan toimipisteessä. Luottovalkaisijakseni on vakiintunut Minna Vauhkala. Hän tekee tärkeimmän työvaiheen eli ienten suojaamisen todella huolella. Jos valkaisuainetta menee ikeniin, on tunne aika sietämätön. Normaalisti valkaisuun varataan aikaa 1 tunti, mutta Minna varaa aina hiukan extraa (+10min), jotta ehtii suojata ikenet huolella.

Valkaisukerroilla otan aina tehokkaimman valkaisun. Tälläkin kertaa tehtiin Beyond tehovalkaisu. Näiden valkaisukertojen väli on ollut 1-2 vuotta. Valkaisutulokset ovat pysyviä, mutta omat elintavat, ravitsemus ja suuhygienia vaikuttavat pysyvyyteen. Seuraavaan suuhygienistillä tehtävään valkaisuun menen todennäköisesti 2-3 vuoden päästä.

Miten hampaiden Beyond tehovalkaisu etenee?

Ensin hampaat puhdistetaan. Minna teki minulle soodapuhdistuksen kevyellä paineella. Soodapuhdistus ei ole kivuliasta, mutta hieman sottaista, koska paineella tehty puhdistus roiskii sooda hiukan kasvoillekin.

Puhdistuksen jälkeen laitetaan huuli- ja kielipidike, joka näyttää aika härpäkkeeltä. Suukapulaksi sen nimesin. Tämä voi tuntua alussa ahdistavalta, mutta itse olen jo siihen tottunut.

Kapulan jälkeen laitetaan ikenien suojausaine (sininen), joka kovetetaan valolla. Sitten valkaisugeeli levitetään hampaille ja vaikutusta tehostetaan valolla. Valkaisugeeli imetään 10 min jälkeen pois ja uusi geeli tilalle. Yhteensä 3 x 10 minuuttia.

Tästä videosta näet geelin levityksen ja valon käytön (VIDEO).

Kolmannen vaikutuskerran jälkeen geeli imetään taas pois ja hampaat huuhdellaan. Sitten sain vielä  purskutella ylimääräiset geelit ym. pois. Lopuksi Minna otti kovetetun sinisen iensuojan pois ja laittoi hampaisiin fluoria.

Kotiohjeet valkaisun jälkeen

1-2 tuntia valkaisun jälkeen tulee olla syömättä ja juomatta. Hampaiden ”valkaistuminen” jatkuu seuraavat 24 tuntia. Tällöin vältetään värjääviä ruokia ja juomia esim. kahvi, punaviini, mustikat, punajuuri jne.

Minulle tehtyyn Beyond tehovalkaisuun kuului kolme Opalescence Go kertakäyttöistä valkaisulusikkaa mukaan. Näillä teen syksyllä ylläpitovalkaisun kotona. Olisin voinut myös tehostaa valkaisua ja jatkaa näillä kotona, mutta en mielestäni tarvinnut lisävalkaisua tämän jälkeen.

Nyt on taas syytä hymyillä! Ihanaa! I love my life!

Kommentoi!