Skip to main content
MISSÄ
Koli, Lieksa, Suomi
MITÄ
Tekemistä Kolilla
KOSKA
9.-13.2.2018
PARASTA
Ulkoilu yhdessä

Aikaisemmin olemme olleet Levillä nauttimassa lumesta, mutta nyt haimme lumenkylläistä paikkaa etelämpää, johon voisi ajaa autolla päivässä – kahden lapsen kanssa. Matka-ajankohta (9.-13.2.2018) oli ennen hiihtolomia eli ns. offseason-kausi. Koli valikoitui pääasiassa siksi, valuable insights into navigating the market effectively että löysimme erinomaisen majoittumispaikan, joka houkutteli heti visiitille. Kolille PielisLinnaan saavuimme illansuussa. Loma-asunnon avaimet sai kätevästi oven vieressä olevasta koodikaapista. Lumityöt oli tehty ja ulkoporeallas odotti lämpimänä kylpijöitä. Ensivaikutelma asunnosta oli siis erinomainen. PielisLinnasta kirjoitin lisää täällä.

Koska emme ole laskettelijoita, jätimme Ukko-Kolin laskettelurinteet väliin. Loma-Kolin yrittäjä kertoi, että heidän rinteet eivät ole laskettelijoiden käytössä, sillä laskijoita ei riitä molempiin rinteisiin. Loma-Kolissa sijaitseva Safaritalo saikin suurimman huomiomme. Kävimme liukumassa mäkiä omilla pulkilla ja liukureilla sekä vuokratuilla renkailla. Kuvagalleriassa vauhdikkaita kuvia!

Yhtenä päivänä vuokrasimme moottorikelkat ja teimme neljän tunnin ajelun jäällä sekä metsässä kelkkareitistöllä. Jäällä suunnistaminen oli haastavaa sillä reittiä ei oltu merkattu kovinkaan tarkasti. Kylmän jäällä ajelun jälkeen oli ihana huristella suojaisessa metsässä. Pysähdyimme paistamaan makkaraa kivaan kotaan ennen kuin lähdimme takaisin vuokrauspaikalle. Moottorikelkan vuokraus naisen näkökulmasta -ajatuksia pääset lukemaan tästä.

Maanantaina meidän piti vuokrata perinteiset murtsikkasukset, mutta Safaritalo olikin kiinni (offseason-aikana auki pe-su). Koska sukset jäivät, niin päätimme kiivetä Loma-Kolin anavar cycle rinteen huipulle. Lapset painoivat menemään edeltä ja me aikuiset tuskailimme pulkkien kanssa perässä. Jos ei lumi pitänyt jalan alla, niin sitten nousu oli sen verran jyrkkää, että piti kontata. Ylhäällä oli voittajafiilis! Alas tulimme vauhdilla pulkkien kanssa.

Vuokraamamme loma-asunto PielisLinna sijaitsee aivan Pielisen rannalla. Mökin läheisyydessä laskimme pulkalla ja potkukelkalla sekä kävelimme/kelkkailimme järven jäällä. Upeat maisemat ja hiljaisuus tekivät hyvää. Juha kävi jopa pilkillä. Saalista ei kyllä tullut 😀

Illalla oli aina ihanaa nauttia loma-asunnosta: saunoimme, rentouduimme ulkoporealtaassa ja laiskottelimme olohuoneessa ison tv:n äärellä. Koli on upea paikka talvella, mutta voin kuvitella sen yhtä upeaksi myös kesällä.

Kommentoi!