Skip to main content
MITÄ
yritykselle nimi
KOSKA
marraskuu 2017
EUR
495 € nimi + logo
PARASTA
oma juttu, uuden synnytys, lopputulos

Yritykselle nimi – miten yrityksestäni tuli Loistosaari Oy

Yrityksen perustaminen pyöri ajatuksissani vuoden verran ennen kuin laitoin toimeksi. Halusin harrastuksen, jotain yksin minun yhteisen perheyrityksen (Painola) lisäksi. Aluksi listasin ylös mitä haluaisin tehdä yrityksen nimissä. Tässä alkumetrieni lista:

 • Blogi, jonka aiheina 1) oma hyvinvointi ja jaksaminen, 2) käyttökokemuksia tuotteista ja hoidoista, 3) painotuotteet omassa arjessa, 4) paikka-, tapahtuma- ja matkakertomuksia.
 • Painotuotteita esim. lastenkirjoja, kalentereita ym. personoitujakin –> tulevaisuudessa verkkokauppa omille tuotteille
 • Kauneus- ja hyvinvointituotteita, jos jokin kolahtaa… laatu, luonto, luxus

Sitten lähdin tekemään exceliä, sillä nimen valintaan vaikuttaa moni asia mm. onko verkkosivuosoite Clomiphene 50mg for Male vapaana (tarkista esim. Domainkeskuksen sivuilta). Lisäksi kirjoittelin omia ajatuksia yhteen sarakkeeseen ja tarkastin ytj:stä onko nimi vapaa.

Tässä kohtaa aloin olla epätoivoinen. Olin aikaisemmin päättänyt teettää logon ammattilaisella, joten mietin että miksi en ottaisi häneen yhteyttä jo tässä vaiheessa. Näin sain apua Walkia Designin Maaritilta. Hän haastatteli minut 2.11.2017 ja teki yhteenvedon:

Yritysidea:
Arjen luksus. Sellaisten tuotteiden markkinointi ja myynti, jotka antavat arkeen hemmotteluhetkiä ja sipaisun luksusta. Yrityksen nettisivuilla voisi olla myös blogi esim. otsikolla Arkea ja luksusta, jossa käsiteltäisiin mm. lapsiperheen arkea, arjen ja luksuksen yhdistämistä, hemmottelua.

Yritykselle nimi:

 • suomalainen, englanninkielinenkin ok
 • lyhyt
 • sopii yritysideaan

Logo:

 • yksinkertainen, ei liikaa koristelua
 • liikemerkki tunnistettava, jota voi käyttää esim. vaatteissa pelkästään, ilman nimeä
 • Johannan lempimuodot aurinko ja timantti
 • värimaailmaan ei pinkkiä, sinistä eikä vihreää
 • värimaailmassa lila, kulta ja hopea miellyttävät

Maarit lähti ehdottamaan nimiä ja niitä tuli paljon. Tässä osa: Säkenöivä arki, Aurinkosaari, Sädesaari, Hehkusaari, Loisteena, Jo & Sun, Just Shine ja Jo’s Day. Aurinkosaari oli varattu, joten se oli hylättävä, vaikka se olikin yksi suosikeistani. Koska myös Loisto-sana pyöri mielessäni, Maarit ehdotti vielä toisella kierroksella Loistosaari-nimeä.

Tämän jälkeen listasin vielä exceliin nimivaihtoehdot ja tarkistin niiden saatavuuden ytj:stä ja verkkotunnuksen (domainin) saatavuutta .fi ja .com päätteillä.

Listasin omat suosikkini, tulostin paperin ja katselin sitä viikon verran. Paperissa loppusuoralle päässeet nimivaihtoehdot: Loistosaari, Loistavana, Loisteena, Timantisti ja Jimantti.

30.11.2017 eli vajaa kuukausi nimiprojektin aloituksesta perustin yritykseni nimellä Loistosaari Oy. Aputoiminimeksi rekisteröin Wellux, joka on lyhennys wellness-luxus sanoista. Blogin nimeksi kaavailin Arkea & Luxusta, mutta loppujen lopuksi koin kaikkein yksinkertaisemmaksi antaa blogillekin yrityksen nimen. Loistosaari.fi osoitteessa sijaitsevan blogin nimi on siis Loistosaari – yhden yrittäjänaisen arkea & luxusta.

Kiitos Maaritin sain tämän nimiasian päätettyä. Seuraava askel rekisteröinnin jälkeen olikin logo, joka on minulle yhtä tärkeä kuin nimi. Logojakin sain Maaritilta useamman ehdotuksen. Lue ja katso logovariaatioita kirjoituksestani Täydellinen logo yritykselleni (tulossa).

Kommentoi!